Glasögon bågar

Vad innebär glasögon för dig?
Synhjälpmedel eller moderiktig accessoar? Glasögonens primära uppgift är givetvis att hjälpa dig se bra, men självklart vill du och så se bra ut!
Idag finns ett väldigt stort utbud av modeller och märken. Alla kan vi inte ha på lager, men vi får ofta beröm för vårt varierande utbud. Vi har allt från klassiska, stilrena bågar till de lite tuffare och mer annorlunda varianterna.

Om du mot förmodan inte hittar något som passar, arbetar Ann-Helen med personlig design av bågar. Genom att titta på ansiktsform, hår- och ögonfärg ger hon förslag på modeller och färger, och kommer tillsammans med dig fram till vad som passar bäst.

Några av de märken du kan hitta hoos oss är bla:
Armani, Gucci, Mario Conti och Gant.

Glas
Vår huvudleverantörer av glasögonglas är Hoya. I vissa fall eller vid speciella önskemål från kunden beställer vi även glas från Rodenstock, Essilor och Zeiss. Vårt samarbete med världens fyra ledande tillverkare av glasögonglas möjliggör ett heltäckande urval av glas tillverkade med senaste teknik.

Vad ska man välja för typ av glas?
Alla glas har sina för och nackdelar. Rådgör gärna med oss om olika glastyper och material så kommer vi tillsammans fram till det glasval som passar dig bäst. Du kan också läsa om hur våra leverantörer beskriver glasen.

Tunna högbrytande glas

Ny tillverkningsteknik och nya material ger mycket tunna och lätta glas med god komfort, gäller även vid starka styrkor. Högbrytande glas tillverkas med olika brytningsindex, högre index ger ett tunnare glas. Vilket glas man bör ha beror på styrkor, val av båge mm. Vi hjälper dig att välja det glas som passar bäst till dina önskemål.

Progressiva glas

Progressiva glas är den bästa lösningen för dig som behöver olika styrkor på långt och nära håll. En steglös förändring av styrkan nedåt i glaset ger en skarp och bra bild på alla avstånd i synområdet. Tack vare ny tillverkningsteknik och forskning är idag tidigare tillvänjningsproblem med progressiva glas i stort sett helt borta. För arbete vid dator eller vid speciella arbetssituationer rekommenderas oftast andra lösningar.


Bifokala glas
För dig som har behov av olika styrkor på långt och nära håll finns bifokala glas, kallas även dubbelslipade. Dessa glas täcker dock inte in det viktiga mellanavståndet ca 1-3 meter och ger heller inte lika bra skärpedjup. Därför rekommenderar vi alltid progressiva glas.

Antireflexbehandling
För att undvika störande reflexer i glasen kan man ytbehandla glasen med en antireflexbehandling. Ca 10-15 % av det ljus som träffar ett obehandlat glas reflekteras och kan uppfattas som störande. Ett antireflexbehandlat glas släpper igenom i stort sett 100% av ljuset vilket ger, förutom ett bättre seende och bättre kontrastförmåga, också ett mer estetiskt tilltalande glas som gör att personer som tittar på dig ser dina ögon klart och fint genom glasen.
Själv märker du att t ex bländande ljus från mötande bilister vid mörkerkörning inte blir lika besvärande, och armaturer eller andra lampor på t ex ett kontor inte reflekteras i dina glasögon. Oavsett om det gäller glasögon för läsning eller långt håll rekommenderar vi alltid att välja en antireflexbehandling. Det är idag standard på många glas.

Fotokromatiska glas
Dessa glas växlar mellan att vara genomskinliga till att bli färgade som solglas i starkt solljus. Mycket praktiska för den som inte vill krångla med solclip eller byta till slipade solglasögon. De blir dock aldrig helt vita i färgen, vilket kan upplevas störande.